Ota yhteyttä

Referenssit


Huvilinnantie 5 ja Steniuksenkatu 37, ikkunoiden huolto ja Fenestran valmistamien karmien korjaus

Molemmissa yhtiöissä on Fenestran valmistamat puu-alumiini -ikkunat. Molemmat yhtiöt on rakennettu 2000-luvun puolella. Huoltotyöt tehtiin kahdessa kierroksessa. Tämä siksi, että tiedossa oli, että yhtiössä on vaurioituneita karmeja. Vaurioiden määrä ei ollut tiedossa joten ensimmäisellä kierroksella huollettiin kaikki karmeistaan ehjät ikkunat ja karmivauriot kartoitettiin toista kierrosta varten. Taloyhtiöt saivat hinta-arvion karmien korjaamisesta. Ensimmäinen huoltokierros tehtiin syksyllä 2018 ja toinen huoltokierros keväällä 2019.

Työ sisälsi:

  • Karmien vaurioiden korjaus. Karmien vaurioitunut osa poistettiin ja tilalle asennettiin kosteutta kestävästä materiaalista
  • Uudet silikoni tiivisteet sisäpuitteeseen. Loppuun kuluneet tiivisteet vaihdettiin silikoni tiivisteeseen. Hyvälaatuinen tiiviste tiivistää hyvin ja kestää pitkään.
  • Sääpintojen ja alakarmin maalauksen ikkunapokien välistä. Hyväkuntoinen ja huollettu maalipinta pidentään ikkunan käyttöikää
  • Aukipitolaitteen uusiminen. Tuuletusikkunoiden kytkennät uusittiin paremmin toimiviksi.
  • Lasit kiinnitettiin uudelleen puitteeseen. Ikkunoiden ”helinä” loppuu, säänkestävyys paranee ja ikkunat toimivat paremmin.
  • Puitteiden käynnit säädettiin ja karmeihin asennettiin puiteliu'ut, lukot ja pitkäsulkimet huollettiin. Ikkunat toimivat paremmin ja kestävyys ja käyttömukavuus paranivat.
Yhtiön verrattaen uudet ikkunat ovat kohtuullisen hyvässä kunnossa. Alumiiniset ulkopuitteet eivät lahoa ja polttomaalaus kestää hyvin.

Kuluvilta osiltaan ikkunat ovat huoltoiässä. Aurinko kuluttaa puiteliu'un kovaksi ja hauraaksi ja lopulta liu'ut irtoavat palasina ja ikkunoiden käyttö vaikeutuu ja alakarmiin alkaa tulemaan naarmuja muun kulumisen lisäksi.
Tiivisteet uusitaan, lukot ja kytkennät huolletaan, korjataan ja tarvittaessa vaihdetaan uusiin.

Puitteiden asento muuttuu ajan myötä ja säätämällä puitteet saadaan ikkunat toimimaan paremmin ja tiivistymään paremmin.
Fenestran karmi on vaurioitunut kosteudesta. Karmin välitilassa on käytetty kuitulevyä, joka ei kestä kosteutta. Kuitulevy on turvonnut, ikävän näköinen ja ja tässä tapauksessa haittaa ikkunan käyttöä.

Tämä vaurio on täysin korjattavissa eikä karmeja tarvitse vaihtaa uusiin