Ota yhteyttä

Referenssit


Sandelininkatu 3-5, Hyvinkää ikkunoiden kunnostus ja huoltotyöt

Sandelininkatu 3-5, Hyvinkää ikkunoiden kunnostus ja huoltotyöt Taloyhtiö on rakennettu 50-luvulla ja yhtiössä on alkuperäiset kaksipuitteiset puu-ikkunat. Yhtiössä on kaksi erillistä taloa ja talot ovat osittain erivärisiä. Yhtiöön tehtiin Selik Oy:n toimesta ikkunoiden ja ovien kuntokartoitus, jonka perusteella suositeltiin ikkunoiden huoltamista.

Huoltotyöt ja maalaus tehtiin suojien takana huhtikuun ja kesäkuun puolen välin välisenä aikana. Suojaus mahdollistaa työn tekemisen säästä riippumatta.

Parvekkeen sisäoven pitkäsulkijoita teetettiin hajonneiden tilalle ja hajonneita parvekkeen ulko-ovien lukkoja korjattiin. Valmiita varaosia ei ollut saatavilla eikä teettäminen ollut urakan ohessa kallista. Osakkaille tarjottiin mahdollisuus puitteiden ja pokien maalaamisesta kokonaan.

Työ sisälsi:

  • Lahojen kohtien korjauksen. Vain muutama lahonnut lista vaihdettiin uuteen.
  • Uudet silikoni-tiivisteet sisäpuitteeseen. Loppuun kuluneet tiivisteet vaihdettiin silikoni-tiivisteeseen. Hyvälaatuinen tiiviste tiivistää hyvin ja kestää pitkään.
  • Sääpintojen, ulkopoka kaikilta pinnoilta ja alakarmin maalauksen ikkunapokien välistä. Hyväkuntoinen ja huollettu maalipinta pidentään ikkunan käyttöikää.
  • Aukipitolaitteen uusiminen. Y-säppi-aukipitolaitteet poistettiin ja tuuletusikkunoiden sisä– ja ulkopuite kytkettiin yhteen Mori-aukipitolaitteella.
  • Lasit kiinnitettiin uudelleen puitteeseen. Ikkunoiden ”helinä” loppuu, säänkestävyys paranee ja ikkunat toimivat paremmin.
  • Puitteiden käynnit säädettiin ja karmeihin asennettiin puiteliu’ut, lukot ja pitkäsulkimet huollettiin. Ikkunat toimivat paremmin ja kestävyys ja käyttömukavuus paranivat.
  • Kittauksien korjaus. Ikkunoiden kittauksia korjattiin ja uusittiin. Ehjä kittisauma estää veden pääsemisen ikkunan rakenteen sisäpuolelle ja parantaa kestävyyttä.
Yhtiön verrattaen uudet ikkunat ovat kohtuullisen hyvässä kunnossa. Alumiiniset ulkopuitteet eivät lahoa ja polttomaalaus kestää hyvin.

Ikkunat maalattiin sisäkautta. Oikean puoleinen on maalattu ja vasemman puoleinen on vielä tekemättä. Uusi väri valittiin talon parvekkeiden värin mukaisesti.

Talon ulkonäkö muuttui huomattavasti raikkaamman oloiseksi.

Hyvä maalipinta suojaa puuosia ja säännöllisellä huoltamisella voidaan säästyä isommilta ja kalliimmilta remonteilta.
Asukkaat ovat tiivistäneet ikkunoita itse. Kaikki asukkaiden tiivisteet poistettiin. Sisäpuitteissa oli pahasti kuluneet linnatiivisteet ja ne myös poistettiin.

Maalipinnat olivat erittäin kuluneet ulkopuollella ja suurelta osin myös sisäpuolella. Urakkaan kuului sääpintojen, ulkopuitteen sisäpuolen ja alakarmin maalaus. Osakkaat maalauttivat muita osia omalla kustannuksellaan ja ovat oikeutettuja kotitalousvähennykseen työn tältä osalta.

Y-säppi poistettiin ja tilalle asennettiin Morin aukipitolaite. Samalla aukipitolaite kytki tuuletusikkunat yhteen. Ulkopuitteen lukko poistettiin käytöstä. Nyt tuuletusikkuna toimii yhdellä kahvalla